Leesclub

De taak van de NS Publieksprijs Leesclub

De leesclub van de NS Publieksprijs stort zich dit najaar op de zes boeken die genomineerd zijn voor de NS Publieksprijs. De leesclub van 20 enthousiaste lezers ontmoet de schrijvers in een online meet & greet en krijgt alle genomineerde boeken thuisgestuurd. De leesclub deelt de leeservaringen met elkaar en met heel Nederland, via hun eigen netwerk en dat van ons. Zo enthousiasmeren we mensen om te lezen en te stemmen op hun favoriete boek van dit jaar.

Online meet & greet

Als leesclublid ben je aanwezig bij de bijzondere online meet & greet op 26 en/of 27 oktober waar je in gesprek gaat met de genomineerde schrijvers. Dit is hét moment om al je prangende vragen te stellen. Alle leesclubleden zijn bij de meet & greet aanwezig en minimaal 2 leesclubleden bereiden vragen voor die aan de genomineerde schrijver gesteld kunnen worden. Van de meet & greet wordt een video gemaakt, die we verspreiden via social media, de nieuwsbrief en de website. Bij het aanmelden voor de NS Publieksprijs Leesclub ga je ermee akkoord dat je in beeld bent van de video.

Samenstelling Leesclub

De 20 leden van de NS Publieksprijs Leesclub vormen samen een afspiegeling van het Nederlandse lezerspubliek. De leden van de Leesclub ontvangen de zes genomineerde boeken om te lezen. Zij brengen hun stem uit op een van de zes boeken of een boek naar keuze. We delen de leeservaringen en stemoproepen van deze lezers via onze social media-kanalen en nieuwsbrief. Iedere Nederlander van 18 jaar en ouder, woonachtig in Nederland, kan zich kandidaat stellen voor de Leesclub.

Als lid van de leesclub krijg je de populairste Nederlandse boeken van het afgelopen jaar, bespreek je wat je van die boeken vindt en krijg je de kans om de schrijvers zelf te spreken over hun werk.

Aanmeldperiode voorbij

Je kunt je niet meer aanmelden voor de Leesclub van 2020. De aanmeldperiode voor 2020 startte op vrijdag 11 september en liep tot en met maandag 21 september. Heb je je aangemeld? In week 40 laten wij weten of je bent geselecteerd of niet.