FAQ

Kernjury

Wanneer kan ik me aanmelden voor de Kernjury van 2017?

Deze aanmeldperiode is nog niet vastgesteld. Abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Stemmen

Wanneer is de stemperiode van de NS Publieksprijs 2017?

Deze stemperiode is nog niet vastgesteld. Abonneer je op onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

Tijdens het stemmen krijg ik de volgende melding: Er is al eerder van dit IP-adres gestemd. Ik heb zelf nog niet gestemd, hoe kan dat?

Een IP-adres is het unieke nummer van uw internetaansluiting. Het kan dus zo zijn dat er al eerder vanaf je computer, of vanaf een computer in je netwerk is gestemd. Probeer het vanaf een andere locatie nog eens.

Hoe zijn de genomineerde boeken gekozen?

De CPNB stelt een groslijst samen van maximaal 15 titels die in de periode tussen juni 2015 en juni 2016 tot de bestverkochte boeken behoren. Een door de CPNB te benoemen comité van boekverkopers en bibliothecarissen kiezen uit de groslijst zes titels, de nominaties. Voor de nominaties gelden de volgende criteria: De titels dienen oorspronkelijk geschreven te zijn in het Nederlands. Een titel die reeds eerder genomineerd is geweest, kan niet opnieuw worden genomineerd. De titel behoort tot het genre fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter). Het publiek stemt op een van de zes genomineerde titels of op een titel van eigen keuze, die aan dezelfde criteria moet voldoen.

Waarom is de leeftijdsgrens 18 jaar?

De genomineerde boeken zijn voor volwassenen geschreven. Personen tot 18 jaar hebben een eigen publieksprijs, de Dioraphte Literatour Prijs.

Er wordt bij het stemmen gevraagd om mijn gegevens, wat gaat daarmee gebeuren?

De persoonlijke gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt in relatie tot de NS Publieksprijs, behalve als de stemmer toestemming geeft voor het opnemen van zijn gegevens in het adressenbestand van Stichting CPNB.

Kan ik stemmen vanuit het buitenland?

Ja. Echter alleen ingezetenen van Nederland kunnen meedingen naar de prijzen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de gegevens van de prijswinnaars gecontroleerd moeten kunnen worden.