FAQ

NS Publieksprijs Leesclub

Wat is de NS Publieksprijs Leesclub?

20 Nederlandse lezers vormen 1 leesclub.  De leesclub deelt de leeservaringen met elkaar en met heel Nederland, via hun eigen netwerk en dat van ons. Zo enthousiasmeren we mensen om te lezen en te stemmen op hun favoriete boek van dit jaar.  

Wanneer kan ik me aanmelden voor de Leesclub van 2021?

De aanmeldperiode vindt plaats van dinsdag 13 september tot en met zondag 19 september 2021. Begin oktober krijgt elke aanmelder bericht of hij geselecteerd is voor de Leesclub.

Stemmen

Wanneer is de stemperiode van de NS Publieksprijs 2021?

De stemperiode van 2021 vindt plaats van woensdagavond 20 oktober tot en met woensdagavond 17 november 2021.

Tijdens het stemmen krijg ik de volgende melding: Er is al eerder van dit IP-adres gestemd. Ik heb zelf nog niet gestemd, hoe kan dat?

Een IP-adres is het unieke nummer van je internetaansluiting. Het kan dus zo zijn dat er al eerder vanaf je computer, of vanaf een computer in je netwerk is gestemd. Probeer het vanaf een andere locatie nog eens.

Hoe zijn de genomineerde boeken gekozen?

De nominaties bestaan uit de zes bestverkochte boeken van het afgelopen jaar (juli 2020 t/m juli 2021). Je kunt stemmen op een van deze zes boeken of je stem uitbrengen op een boek naar vrije keuze. De titel moet voldoen aan de volgende criteria: hij dient oorspronkelijk geschreven te zijn in de Nederlandse taal en mag niet reeds eerder genomineerd geweest zijn voor de NS Publieksprijs. De titel is geschreven voor volwassenen en de titel behoort tot het genre fictie dan wel factie (een verhalend boek met een groot non-fictie karakter) - instructieboeken/how-to-boeken zijn dus uitgesloten van deelname. De titel moet verkocht zijn voor een verkoopprijs boven de €3,75.

Waarom is de leeftijdsgrens 18 jaar?

De genomineerde boeken zijn voor volwassenen geschreven. 

Er wordt bij het stemmen gevraagd om mijn gegevens, wat gaat daarmee gebeuren?

De persoonlijke gegevens zullen uitsluitend worden gebruikt in relatie tot de NS Publieksprijs en om de winnaar te verifiëren, behalve als de stemmer toestemming geeft voor het opnemen van zijn gegevens in het adressenbestand van Stichting CPNB en/of NS.

Kan ik stemmen vanuit het buitenland?

Ja. Echter alleen ingezetenen van Nederland kunnen meedingen naar de prijzen. Dit heeft onder andere te maken met het feit dat de gegevens van de prijswinnaars gecontroleerd moeten kunnen worden.